Sahabat di University

Assalamualaikum.

Mempunyai sahabat adalah suatu perkara paling bermakna dalam hidup. For me, life without friends is worse. Mereka yang akan mewarnai hidup kita sepanjang kita hidup. Kadang ada sedih, gembira, marah, sakit hati. Tapi, semua tu yang buatkan kita belajar untuk saling lebih rapat lagi.

Aku.
Setiap fasa, aku akan ada sahabat rapat. Sahabat semasa sekolah rendah, sahabat semasa sekolah menengah, semasa universiti, sebilik, Mereka semua penyinar hidup. Mereka buat hidup kita sangat bermakna.

Harini aku nak cerita pasal sahabat di universiti. Almost 3 year we were together in university life. They are very meaningful to me. After this, semua akan buat haluan masing-masing. Maybe some of them continue their study, maybe some of them want to get married and maybe one of them want to work. So, before we split up, we had a meaningful moment together. Alaa, sedihnya time nak taip ni.

Wednesday night, 26 August 2015.

We are having a barbecue at Penang. After that, we spent the whole night together watching a movie which is Sinister 2 and 'lepak' at the beach. Having a Mamak and also picnic at 5 am. That was the wonderful moment even though masing-masing tahan mengantuk sampai ke pagi.  Sampai masuk kelas pagi khamis tu, masing-masing tahan mata. Lepas tu baru masing-masing tidur.



Friday night, 4 September 2015.

At that time, we are having a Pre-Graduation Night handled by Faculty of Accountancy. Purpose of that night is to celebrate last semester Accounting student and Deans. The theme of that night is Prom Night.  Sangat enjoy malam tu. Sedih pun ada sebab masing-masing dah nak habis. Lepas ni susah dah nak jumpa.













Thank you sahabat sebab sentiasa ada. Thank you sebab sentiasa menceriakan. Thank you sebab jiwa ini sentiasa happy. Thank you. Thank you and Thank you. Semoga ukhwah antara kita terjalin till jannah. Good luck for our future. Aku sayang korang kerana Allah.

Ya ALLAH.
Panjangkanlah umur sahabatku.
Kurniakan kesihatan yang baik terhadap sahabatku.
Tetapkanlah hatinya, perluaskanlah rezekinya.
Dekatkanlah hatinya ke arah kebaikan, hindari hatinya dari keburukan.
Tunaikanlah hajatnya yang baik.
Berilah kehidupan kepadanya yang terbaik.
Semoga dirinya berjaya di dunia dan akhirat.
AMEEN.



Till then,
Aliaa Dhamirah
Parsi KAC110 6A.


No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum.
Btw, mohon tinggalkan Link blog di ruang komen.
Sebab ada link yang Ally tak dpt buka.
Thanks ;)