The Liebster Award by Fifie FeyCa


Assalamualaikum..

Actually dah lama Lya perasan pasal Liebster Award ni. Tapi tak pernah terfikir Lya pun akan kena tag. Suddenly, Lya check comment moderation, Fifie tag Lya. Takkan Lya nak biarkan je. Iye dok? Sekurang-kurangnya, Lya boleh buat entry baru. Thanks to her. So, let's try to answer her question ! GAMBATE  ! 


1. Lagu yang menggambarkan perasaan anda sekarang
  • OST Doraemon and Love Story by Taylor Swift. 
2. Cerita yang mengambarkan kehidupan anda sekarang
  • Cerita Kehidupan Aliaa Dhamirah (Tipu).  Sebab takde cerita yang menggambarkan kehidupan Lya sekarang. Kehidupan Lya kalau ikutkan, bercampur dengan pelbagai cerita. 


3. 5 menda/perkara yang sangat2 penting dalam hidup anda
  • Allah
  • Family, BF, rakan-rakan, guru
  • Duit
  • Handphone, Laptop
  • I/C
4. 5 menda/perkara yang boleh buat anda rasa bahagia sangat
  • Happy Surprise - eg: someone special propose me in candlelight dinner *tlg tampaq aku*
  • Dapat duit banyak
  • Tidur
  • Pass my final exam
  • Bila tak kena marah 
5. 5 menda/perkara yang boleh buat anda lost or hilang tumpuan/fokos dlm hidup
  • Takde mood
  • Kena marah 
  • Sedar telah buat sesuatu kesalahan
  • Sakit
  • Sedih
6. 5 cara anda mengatasi masalah hilang tumpuan/fokos dlm hidup
  • Berdiam diri buat seketika
  • Berdoa
  • Tidur
  • Bercakap/main dengan baby/kanak-kanak
  • Terus-terang
7. 5 cara anda mengatasi masalah kurang keyakinan pada diri sendiri
  • Meluah pada seseorang
  • Meminta nasihat daripada seseorang
  • Meminta seseorang berada di belakang Lya untuk sokong Lya.
  • Meminta pertolongan
  • Kena marah
8. Pernah jatuh cinta? Bila? Bagaimana? Cecite...
  • Krik... krik... krik....... 
9. 5 Ciri-ciri pasangan pilihan hati anda? Opss.. nak tau jgk..
  • Boleh membimbing Lya
  • Caring, Loving
  • Can accept my weakness
  • Open-minded
  • Gentleman
10. Apa pendapat anda tentang blog Fifie Feyca? ce komen skit.
  • Nice. Entry menarik.
11. Pada pendapatan anda, apa yang perlu ditambah baik dalam blog Fifie ni? I think its lacking of something. Help me out. Thank you so much. Maybe nak share cara nak tambah viewers and add nuffnang earning. sharing is caring.
  • Letak scrollbar dekat blog archive
  • Choose either "Popular post" atau "More cool stuff here"
  • Kurangkan letak banyak widget eg: smile sebab boleh beratkan blog.
  • Pasal nuff tu, cuma perlu rajin BW . Mybe?
  • Blog List better letak dekat sidebar. Jangan letak dekat footer.
  • Hope membantu dan just pendapat. :)
Akhirnya setlle jugak jawab kesemua soalan Fifie. Hope u like it dear.


So, the lucky nominates are:

Nad | Izzati Amira | Samiqa | Atie Zakaria | Zizie | Azwar Syuhada | Miss Hunymadu

dan
Semua rakan yang singgah di blog Lya .


The Questions are:

  1.  Describe yourself in 5 words
  2.  Perkara paling ohsem/gempak yang anda pernah lakukan,
  3.  5 Cara untuk mengatasi rasa sedih bila kena marah secara tiba-tiba.
  4.  Pendapat anda tentang blog Lya.
  5.  Kenapa anda terlibat di dalam dunia blogging?
  6.  Apa kekurangan/kelemahan yang terdapat di dalam blog Lya?
  7.  5 Perkara yang anda paling ingin lakukan sebelum berkahwin.
  8.  Benda yang paling anda tidak suka/gemar lakukan.
  9.  Describe about your blog.
  10.  5 perkara yang anda akan lakukan untuk mendapat duit tambahan/lebih.
  11.  First impression terhadap diri Lya.
Lya nak invite rakan-rakan blogger lain untuk sama-sama memeriahkan segmen ini. Kita jugak akan dapat berkenalan dengan rakan-rakan blogger yang lain. Come, lets join me. Eratkan hubungan sesama blogger. Jangan lupa tinggalkan link di ruangan comment. Lya akan jejak blog korang. Keep Calm and Answer the Question. 

Happy,
Aliaa Dhamirah.



11 comments:

  1. Thanks tag :) inshaAllah law nurrul ada masa nurrul jawab soalan2 ni :)

    ReplyDelete
  2. leeya y osem.. ^__^ thank u so much sudi jawab LA fifie.. soalan no 11 the best answer for now i like it the most.. seriously should be taken into mind n consideration.. thanks again dear.. do keep in touch kayh... :)

    ReplyDelete
  3. soalan ngada2 cemni suka :D hahahaha XDD

    anyway simple je jawapan dia :D

    ReplyDelete
  4. rajinnyer dia jom join anda di tag
    http://adna2029.blogspot.com/2014/06/ga-by-farahdeena-fisal.html

    ReplyDelete
  5. Cik Mimie dah jawab..

    Thank tag Cik Mimie :)

    http://norshamimi.blogspot.com/2014/06/second-liebster-award-by-cik-lya.html

    ReplyDelete
  6. singgah sini :) tag awak ^__^
    http://feycasnowie.blogspot.com/2014/09/liebster-award-big-thanks.html

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Btw, mohon tinggalkan Link blog di ruang komen.
Sebab ada link yang Ally tak dpt buka.
Thanks ;)