Short Vacation : Bukit Bendera ( Penang Hill )


Assalamualaikum.....

Ini kali kedua Lya pergi ke sana. First time dengan classmates. Kali ni dengan Nurin, Syakil, Rayyan, Fana, Dee, Zati and Safwan. Kitorang pergi lepas berpenat lelah jawab final exam hari tu. Actually pergi dah lama dah. Beberapa minggu lepas. Sekarang ni tengah honeymoon je kat rumah. 

Nak keje, tapi mama cakap duduk je kat rumah, tolong mama kemas rumah plus masak untuk family. Dengan separuh rela, Lya okey-kan je. Tsk tskk. 

Target utama untuk haritu memang nak pergi Penang Hill je sebab kitorang hanya ada 6 jam je. So, memang tak dapat nak jalan merata lah. Dari uitm ke Penang Hill pun dah ambik masa lebih kurang sejam lebih. Then terkejar kejar pulak nak balik awal sebab takut jammed. Biasalah Penang, kalau tak balik awal, memang tersangkut lah atas Jambatan Penang tuh. 

Okey, lepas ni tengok jelah gambar Lya kat Penang Hill. Taknak cakap panjang. Kesian dekat korang nanti kena baca bebelan Lya ni. 




Nak naik ke atas Penang Hill, kena naik train yang curam gitu. Tapi best. Try lah pergi kalau datang Utagha nahh...

Credit to my Official Photographer. Thank you so much. 

Time ni dah sampai ke Puncak Penanh Hill. Best kau tengok scene kat sini.

Dari sini, kita dapat tengok pemandangan Penang. Cantik sangat. Serius tak tipu. 




Lastly, terjumpa ulat gonggok yang sangat besar. First time jumpa, seram bakhanggg...Ohh sebelum terlupa, kalau datang Penang, jangan lupa pekena Nasi Kandaq tau. Rugi kalau tak cuba. By the way, banyak lagi tempat menarik dekat Penang. Datanglah ke Utagha. Singgah Kedah sama okeh. :)

Happy,
Aliaa Dhamirah.


5 comments:

  1. wahh.. teringin lah nak ke sana.. tp tak berpeluang lagi..

    ReplyDelete
  2. dah sampai penang pun, xpernah nak jejak ke sana lagi.. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti bila datang Penang lagi, jangan lupa datang bukit bendera ye :)

      Delete
  3. wawawawa... best nye.. jalan-jalan makan angin.. nak ikot...huhuhu

    leeya, fifie tag leeya http://feycasnowie.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award-by-nik.html.

    hope leeya sudi.. keep in touch.. ^__^

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Btw, mohon tinggalkan Link blog di ruang komen.
Sebab ada link yang Ally tak dpt buka.
Thanks ;)