The Liebster Award by Fifie FeyCa


Assalamualaikum..

Actually dah lama Lya perasan pasal Liebster Award ni. Tapi tak pernah terfikir Lya pun akan kena tag. Suddenly, Lya check comment moderation, Fifie tag Lya. Takkan Lya nak biarkan je. Iye dok? Sekurang-kurangnya, Lya boleh buat entry baru. Thanks to her. So, let's try to answer her question ! GAMBATE  ! 


1. Lagu yang menggambarkan perasaan anda sekarang
  • OST Doraemon and Love Story by Taylor Swift. 
2. Cerita yang mengambarkan kehidupan anda sekarang
  • Cerita Kehidupan Aliaa Dhamirah (Tipu).  Sebab takde cerita yang menggambarkan kehidupan Lya sekarang. Kehidupan Lya kalau ikutkan, bercampur dengan pelbagai cerita. 


3. 5 menda/perkara yang sangat2 penting dalam hidup anda
  • Allah
  • Family, BF, rakan-rakan, guru
  • Duit
  • Handphone, Laptop
  • I/C
4. 5 menda/perkara yang boleh buat anda rasa bahagia sangat
  • Happy Surprise - eg: someone special propose me in candlelight dinner *tlg tampaq aku*
  • Dapat duit banyak
  • Tidur
  • Pass my final exam
  • Bila tak kena marah 
5. 5 menda/perkara yang boleh buat anda lost or hilang tumpuan/fokos dlm hidup
  • Takde mood
  • Kena marah 
  • Sedar telah buat sesuatu kesalahan
  • Sakit
  • Sedih
6. 5 cara anda mengatasi masalah hilang tumpuan/fokos dlm hidup
  • Berdiam diri buat seketika
  • Berdoa
  • Tidur
  • Bercakap/main dengan baby/kanak-kanak
  • Terus-terang
7. 5 cara anda mengatasi masalah kurang keyakinan pada diri sendiri
  • Meluah pada seseorang
  • Meminta nasihat daripada seseorang
  • Meminta seseorang berada di belakang Lya untuk sokong Lya.
  • Meminta pertolongan
  • Kena marah
8. Pernah jatuh cinta? Bila? Bagaimana? Cecite...
  • Krik... krik... krik....... 
9. 5 Ciri-ciri pasangan pilihan hati anda? Opss.. nak tau jgk..
  • Boleh membimbing Lya
  • Caring, Loving
  • Can accept my weakness
  • Open-minded
  • Gentleman
10. Apa pendapat anda tentang blog Fifie Feyca? ce komen skit.
  • Nice. Entry menarik.
11. Pada pendapatan anda, apa yang perlu ditambah baik dalam blog Fifie ni? I think its lacking of something. Help me out. Thank you so much. Maybe nak share cara nak tambah viewers and add nuffnang earning. sharing is caring.
  • Letak scrollbar dekat blog archive
  • Choose either "Popular post" atau "More cool stuff here"
  • Kurangkan letak banyak widget eg: smile sebab boleh beratkan blog.
  • Pasal nuff tu, cuma perlu rajin BW . Mybe?
  • Blog List better letak dekat sidebar. Jangan letak dekat footer.
  • Hope membantu dan just pendapat. :)
Akhirnya setlle jugak jawab kesemua soalan Fifie. Hope u like it dear.


So, the lucky nominates are:

Nad | Izzati Amira | Samiqa | Atie Zakaria | Zizie | Azwar Syuhada | Miss Hunymadu

dan
Semua rakan yang singgah di blog Lya .


The Questions are:

  1.  Describe yourself in 5 words
  2.  Perkara paling ohsem/gempak yang anda pernah lakukan,
  3.  5 Cara untuk mengatasi rasa sedih bila kena marah secara tiba-tiba.
  4.  Pendapat anda tentang blog Lya.
  5.  Kenapa anda terlibat di dalam dunia blogging?
  6.  Apa kekurangan/kelemahan yang terdapat di dalam blog Lya?
  7.  5 Perkara yang anda paling ingin lakukan sebelum berkahwin.
  8.  Benda yang paling anda tidak suka/gemar lakukan.
  9.  Describe about your blog.
  10.  5 perkara yang anda akan lakukan untuk mendapat duit tambahan/lebih.
  11.  First impression terhadap diri Lya.
Lya nak invite rakan-rakan blogger lain untuk sama-sama memeriahkan segmen ini. Kita jugak akan dapat berkenalan dengan rakan-rakan blogger yang lain. Come, lets join me. Eratkan hubungan sesama blogger. Jangan lupa tinggalkan link di ruangan comment. Lya akan jejak blog korang. Keep Calm and Answer the Question. 

Happy,
Aliaa Dhamirah.



"Segmen Blogwalking by Izzati Amira"

Assalamualaikum w.b.t

[ tekan banner untuk join ]

Aktiviti : Happy Blogwalking

Pemenang.
1st & 2nd Top Referral : Washi Tape 1x ( sorang satu  atau sorang dua maybe?? heee. )
4x Random :  '19Capri' button badge 1x

Tamat : 17 Jun 2014

Selamat join !


Short Vacation : Bukit Bendera ( Penang Hill )


Assalamualaikum.....

Ini kali kedua Lya pergi ke sana. First time dengan classmates. Kali ni dengan Nurin, Syakil, Rayyan, Fana, Dee, Zati and Safwan. Kitorang pergi lepas berpenat lelah jawab final exam hari tu. Actually pergi dah lama dah. Beberapa minggu lepas. Sekarang ni tengah honeymoon je kat rumah. 

Nak keje, tapi mama cakap duduk je kat rumah, tolong mama kemas rumah plus masak untuk family. Dengan separuh rela, Lya okey-kan je. Tsk tskk. 

Target utama untuk haritu memang nak pergi Penang Hill je sebab kitorang hanya ada 6 jam je. So, memang tak dapat nak jalan merata lah. Dari uitm ke Penang Hill pun dah ambik masa lebih kurang sejam lebih. Then terkejar kejar pulak nak balik awal sebab takut jammed. Biasalah Penang, kalau tak balik awal, memang tersangkut lah atas Jambatan Penang tuh. 

Okey, lepas ni tengok jelah gambar Lya kat Penang Hill. Taknak cakap panjang. Kesian dekat korang nanti kena baca bebelan Lya ni. 




Nak naik ke atas Penang Hill, kena naik train yang curam gitu. Tapi best. Try lah pergi kalau datang Utagha nahh...

Credit to my Official Photographer. Thank you so much. 

Time ni dah sampai ke Puncak Penanh Hill. Best kau tengok scene kat sini.

Dari sini, kita dapat tengok pemandangan Penang. Cantik sangat. Serius tak tipu. 




Lastly, terjumpa ulat gonggok yang sangat besar. First time jumpa, seram bakhanggg...Ohh sebelum terlupa, kalau datang Penang, jangan lupa pekena Nasi Kandaq tau. Rugi kalau tak cuba. By the way, banyak lagi tempat menarik dekat Penang. Datanglah ke Utagha. Singgah Kedah sama okeh. :)

Happy,
Aliaa Dhamirah.