Happy Today :D

Assalamualaikum.

Esok cuti sempena Ulang tahun Sultan Kedah. So, hari ni tak balik Uitm lagi lah. Lya actually dekat rumah ni. 

Hari ni seharian Lya bersama family Lya. Semua adik beradik berkumpul hari ni. Cuma adik Lya sorang je takde sebab stay asrama. 

Sempena hari ni, disebabkan semua pakat ada, kitorang makan tengahari beramai-ramai. Mama Lya yang masak. Ada ikan bakar, kari, sayur, sambal belancan, ulam dan banyak lagi lah. Lya pulak bahagian buat air. So, hari ni Lya buat kelainan sikit. Air Koktail Buah-buahan Campuran with Laici and Krimer Sejat. Minum time panas memang best. Dua kali Lya terpaksa buat air ni sebab cepat habis. Alhamdulillah . 


Petang pulak, kitorang lepak dekat luar rumah. Ambil angin petang. Rumah kampung je. Biasa-biasa saje.

Naqiu dengan abang Lya. Naqiu ni anak sedara Lya yang kedua. Sekarang dah pandai nak ikut orang. Tambah-tambah kalau dia nampak sape-sape yang pakai tudung, confirm nak ikut. Abang Lya ni yang sulung. Kitorang semua ada 7 beradik. Tapi sekarang dah tinggal 6 orang je. Sebab kakak Lya dah kembali kerahmatullah. Accident dengan bas sekolah.

Ni pulak Balqish. Anak sedara Lya yang first. Time ni dia tengah main masak-masak katanya.


Dalam pukul 6 lebih petang tadi, adik Lya, Nurin dengan Balqish ajak pergi Playland dekat Ekspo. Pujuk punya pujuk abah Lya, last-last abah  kasi guna kereta kesayangan abah. Siap pesan parking elok-elok. Takut calar. Haha.






Dah maghrib, kitorang sampai rumah. Oh lupa. Lya pergi playland ni dengan Kakak ipar, Naqiu, Balqish and Nurin.

Happy,
Aliaa Dhamirah.


" PHASE 2: PENGALAMAN SELEPAS MENGGUNAKAN EPHYRA BERSAMA BEN ASHAARI"

Assalamualaikum. 

Hari itu Lya ada buat entry pasal Lya menang Contest Ephyra Bersama Ben Ashaari kan? Hari ni, Lya nak review pasal produk ini selepas Lya makan produk ni.



Alhamdulillah selepas Lya menggunakan produk ni, Lya rasa lebih bertenaga dan kulit rasa gebu semacam. Jerawat pun dah jarang naik ke muka. Malah rasa lebih bertenaga.

*Tanpa make-up*

First time Lya mimun, susah nak terima dekat tekak. Tapi lama kelamaan, rasa tu dah sebati dalam diri Lya. Mama Lya sampai teringin nak beli produk ni sebab rasa sedap. Lagipun, khasiat dia untuk luaran dan dalaman kita. 

Bayangkan mama Lya sebelum ni tak pernah rasa nak mencuba mana-mana produk, tiba-tiba terus suruh Lya search tempat untuk beli produk ini. InsyaALLAH produk ini dijamin halal dan mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan. 

Ephyra dihasilkan daripada 9 Keajaiban Alam Semula Jadi iaitu :
  • Kolagen ikan laut dalam
  • Acai Beri
  • Astaxanthin
  • L-glutathione
  • Acerolla Cherry
  • Serbuk Tomato
  • Bunga Marigold
  • Superberry
  • Gam akasia


Ephyra Sesuai Untuk :
  • Lelaki dan wanita, kanak-kanak (4 tahun keatas)
  • Ibu menyusu dan hamil (6 bulan keatas)
  • Mereka yang pentingkan kecantikan, kesihatan luar dan dalam.
  • Kulit Berjerawat
  • Kulit berjeragat dan berparut
  • Eczema / Penyakit kulit
  • Gastrik / Masalah Usus
  • Menurunkan kolestrol
  • Stress / Kemurungan / Ceria
  • Sembelit / Cirit-Birit / Buasir
  • Asthma / Lelah / Penat / Semput
  • Gout / Arthritis Sendi
  • Menopause
  • Ketidakseimbangan Hormon
  • Alergi Makanan Laut
  • Resdung
  • Penyakit Gusi / Demam
  • Masalah Tidur / Kelesuan
  • Jangkitan Pundi Kencing
  • Masalah Buah Pinggang
  • Kanser / Pertumbuhan Tumor
  • Sakit Sendi & Sengal Badan
  • Jantung / Saluran Darah
  • Migraine / Sakit Kepala
  • Strok / Perkinson
  • Penyakit Alzheimer (Nyanyuk)
  • Masalah Senggugut / PMS
  • Jangkitan Virus / Bakteria
  • Darah Tinggi
  • Masalah Saraf
  • Kencing Manis
  • Thyroid
Khasiat Pengambilan
  • kulit lebih anjal
  • kulit lebih lembap & halus
  • tona kulit menjadi sekata
  • ransang kulit baru untuk penyembuhan luka
  • melicin, mencerah dan menegangkan kulit (anti penuaan)
  • hilangkan jeragat, parut jerawat & sembuhkan jerawat
  • kurangkan masalah resdung
  • antioksidan yang mejarab - menetang radikal bebas
  • memberi tenaga , sesuai untuk warga emas & uzur
  • kuatkan folikel rambut & mengurangkan keguguran rambut
  • meningkatkan sistem imunisasi & metabolisma badan
  • merawat rambut gugur, kuku & rekahan tumit kaki
  • kuatkan sistem abdomen & memelihara kelenjar tiroid
  • menurunkan tekanan darah tinggi & kencing manis
  • mengurangkan risiko kanser & tumor
  • memberi kekenyangan (sesuai untuk proses diet)
  • mengurangkan berat badan tanpa diet
  • mengurangkan selulit
  • mengurangkan asthma / lelah / merawat gastrik
  • melancarkan peredaran darah & pulihkan sakit sendi
  • menguatkan tulang sendi serta menjauhkan artritis & osteoporosis
  • meningkatkan sel rawan, ligament dan otot
  • merawat penyakit gout / stroke
  • menurunkan kolestrol & stabilkan kadar gula dalam darah
  • membantu menstabilkan pesakit yang mempunyai penyakit jantung
  • mengurangkan masalah katarak @ rabun dan sakit lutut

Harga di pasaran :
Premiun pack : 30 Sachet (RM 197 SM, RM 207 SS)
Trial pack : 10 Sachet (RM 68 SM, RM 78 SS)

Jom sama-sama kita try. InsyaALLAH dijamin berkesan. Lya cuma mencadangkan je sebab Lya dah cuba. Korang bila lagi kan? Apa yang Lya cuba, Lya akan share dekat korang supaya korang pun akan merasai pengalaman mencuba produk ini.

Lya pun bantu mama Lya supaya mama lebih sihat. Lya harap tekanan Darah Tinggi mama semakin berkurang. Amin.

Untuk maklumat lanjut, korang boleh PM Lya dekat FB Lya. Klik contact di sebelah kiri blog Lya . :)

Jom try ,
Aliaa Dhamirah.


Contact !

Assalamualaikum.

Dah lama tak update blog. Rindunya. Sejak dahku habis cuti ni, ke'busy'an melanda diri ni macam Ribut Taufan Katrina . Hiperbola sangat . *tipu*

Khas untuk pembaca blog Lya, cewaahhh. Kalau korang nak contact Lya, kenal Lya dengan lebih dekat, korang boleh contact Lya dekat mana-mana salah satu laman sosial di bawah ye. Sebab Lya hanya betul-betul aktif di tempat yang tersebut....... Haha












  • Wechat ID : Safwan_Aliaa32





Kalau dari rakan-rakan blogger yang Add/Follow Lya, mention Lya tau. Cakap korang dari rakan blog Lya. Okehh ? Nanti Lya follow back ye.

Till then,
Aliaa Dhamirah.


"Segmen 6 Month Ladies & Gentlemen Awesome Bloglist by IamLiniey"

Assalamualaikum.
Jom join :)


Tag :

Jantina : Perempuan . Hihi :)

Thanks,
Aliaa Dhamirah



Cuti oh cuti.

Assalamualakum.

Belum terlambat Lya nak ucap Selamat Tahun Baru kan? Tak sangka dah 2014. Umur kita pulak semakin hari, semakin meningkat. Lya? dah masuk 20 tahun. Uuuu seram pulak. 

Cuti mid-sem Lya tinggal lagi beberapa hari je. Then, kembali akan busy. Esaimen, test, quiz. Grrr, pecah kepala ini semua. 

Sepanjang cuti ni Lya tak buat banyak aktiviti pun. Banyak duduk rumah jadi partime suri rumah tangga. Havoc. Havoc. Havoc.

First, abang ajak pergi jalan-II. BTW, thank you abang sebab belanja bowling. Hip hip Hurayyy ! Pantang tau orang nak belanja ni. Sewonokkk okeh.



 Second. Bawak adik Lya dating. Muahahaha ! Lya bawak kawan baik Lya kali ini. Hanis. Sementara menunggu adik Lya tu habis urusan ke'dating"an dia tu, Lya bawak Hanis lepak Air Terejunnn kau. Orang cakap cari ketenangan. Haha.



 Third ! Pergi Jom Heboh. Heboh. Heboh. Heboh. Sebab tu cek dok Heboh kat blog yang cek pi Jom Heboh Heboh Heboh boh boh.... Tapi tak beli apa pun. Nak beli apanya. Dah pusing-pusing kat situ kejap je pun dah pening kepala. Semak orang ramai sangat. Kena berhimpit bagai. Mau tak pening.

Pelik pulak tengok orang ramai sanggup berebut-rebut. Diorang tu ada tenaga apa tah. Lya yang jalan kejap pun dah pening. Diorang tu pulak sanggup lagi nak berebut.

KeAmpat . Bawak adik Lya daftar kat sekolah dia disamping ambil kesempatan keluar lepak dengan Hanis and Safwan. Pusing punya pusing, kitorang decide lepak dulu kat Air Terjun. Then pusing-pusing area Baling.


Thanks to Safwan sebab pinjamkan camera fon . Hihihi. Lya ni memang gedik tau. Dah ada fon sendiri, pakai fon orang. Tapi, tak kisah pun. Selagi memori fon orang tu tak full lagi, selagi tu Lya nak campak gambar Lya dalam fon orang tu. Muahaha. *gelak jahat*

Aktiviti lain? Malas citakkkkkkk ! Haha. Lya citaaa aktiviti yang Lya ambik gambar je. Yang lain simpan dalam hati sendiri. Acewahh. :*

Thanks,
Aliaa Dhamirah.