Holiday : Langkawi #3

*Entry penuh gambar*

Assalamualaikum.

Next hari ketiga. Hari ketiga Lya kat Langkawi. Hari itu Lya bangun lewat sikit sebab hari kedua tu dah penat berjalan. Hari ketiga ni, hari last Lya kat Langkawi. Dah nak balik pun.  Sedihh nak tinggal Langkawi sebenarnya sebab banyak tempat yang Lya tak pergi lagi. 

Hari tu Lya pergi ke Underwater World. Atas permintaan anak sedara Lya sebab katanya nak bawak balik Penguin. Nak kawan dengan Penguin. Last-last bila tak dapat bawak balik yang real punya, terpaksa pujuk dia. 

Tengok gambar dah lah. 
.
.
.





This is so cute. Comelnya Penguin ni. Macam nak bawak balik je. Tengok tu, saja menguji kesabaran tau. Comel giloss bila tengok dekat-dekat.



Ikan pari. This is yang betina punya. Orang cakap, nak beza ikan pari ni, kalau yang betina ada bintik-bintik dekat badan dia.

Hah ! Yang ni Ikan pari Jantan. Besoo kauu. Terkejut makk !



Ini lah anak sedara Lya yang nak bawak balik Penguin tuh. Nama dia Nur Khairyn Balqish.

Yang dalam stroller tu anak sedara Lya yang lelaki. Yang tengah tu lah Balqish.

Time ni dah nak bertolak balik. Dekat Jetty Point. Sedih nak tinggal Langkawi. Arghh.

Lepas pergi Underwater World, Lya dengan family check out dari Homestay then teru pergi shopping minyak gamat bagai dan yang paling penting COKLAT ! Heaven bila tengok coklat. Habis semua coklat nak try. Nak pergi lagii.......


Thanks,
Aliaa Dhamirah.


4 comments:

  1. Langkawi mmg superb...next time kena try snorkeling :D

    ReplyDelete
  2. wahhh, bestnya. sy lom pernah g jejakkan kaki ke Langkawi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try lah. Semoga awk pergi suatu hari nanti y :)

      Delete

Assalamualaikum.
Btw, mohon tinggalkan Link blog di ruang komen.
Sebab ada link yang Ally tak dpt buka.
Thanks ;)